24.02.23 - Gram Lergrav

 



Turen gik i dag til Gram Lergrav.
Her kiggede vi på fossiler der var 10millioner år gamle.

Det var en meget givende tur, da vi lærte om de hvaler vi har i dag minder meget om dem der levede for mange millioner år siden - samt hvilke ligheder der var.
Vi fik også set hvordan fødekæden var da Gram lå under vand - da de nemlig har fundet nogle tænder fra en "haj" - der var to forskellige, den ene var meget større og havde store tænder. 
Vi snakkede om at når der lever to rovhvaler samme sted, så må der være rigtig mange af de hvaler der kun spiser små fisk - bardehvaler

Vi snakkede om at det var interessant viden, samt gjorde formidleren det spændende og interessant - samt fortalte at det sagtens kunne gøres med alle niveauer - børnehave, SFO, specialområdet. Han var god til at fortælle tingene på en måde så det var til at forstå, og han var god til at besvare de spørgsmål der kom overvejs. 

Efterfølgende var vi ude at grave i Lergraven, hvor vi selv skulle finde fossiler - hvilket vi selvfølgelig gjorde. Vi fandt mange muslinger, en konkylie, en tunnel og en TAND (fra en stor fisk). Der gik hurtigt meget sport i den og man fik virkelig lyst til at fortsætte, alle glemte tiden - fordi man bliver så optaget af at finde noget. Super mulighed at tage nogle børn med ud for at kigge og se om de kan finde noget - vi synes det er meget oplagt til en børnegruppe.
(billeder til dette kommer senere, da det lige skal renses)

Alt i alt har det været en super vellykket tur - med en masse ny viden i baggagen.
Vi vil klart anbefale at man tager er smut der op og ser hvad de har.
☆☆☆☆☆
fem stjerne fra os..

Kommentarer

  1. Kiggede lige forbi - spændende indlæg! Glæder mig til billederne ;-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Udviklingsprojekt/Praksisafprøvning 1. Opgave

Dyreholdet - hvordan lever bænkebider 🌳

Friluftslivsdag - 07.12.2022 🥶